Please select language
Back to overview

Office Building Sto SE & Co. KGaA

Wilford Schupp Architekten, Stuttgart

Case Study Reception and office building Sto Headquarter Stühlingen Germany

Building means helping to shape the world. Those who build consciously know about the responsibility they have. For more than 60 years we at Sto have been applying our knowledge and energy in this field to enable sustainable building and create aesthetic value as part of the process.

A good example of this is our own zero-energy reception and office building constructed to passive house standards- at Sto Headquarters in Stühlingen Germany which was completed in 2016 . It was one of the first buildings to receives the DGNB (the German Sustainability Council) platinum seal of approval.

The aim was to construct not only an aesthetic and energy-optimised building, but one that can produce the energy it needs itself. This is achieved by a sophisticated energy concept with innovative technology. It shows us that sustainability and ambitious energy standards are not just a vision, but reality today.

The DGNB acknowledges the sustainability of the building over its entire life cycle. The evaluation covers the areas of ecology, economy, socio-cultural and functional quality, technology and the planning and construction process. It also takes into account the quality of the location, the use of building materials that are compatible with health and the environment, barrier-free access and flexibility in terms of technology and room layout.

Naturally the building contains a whole range of Sto’s own products including Ventilated Rainscreen Glass Cladding incorporating PV, External Wall Insulation systems, 3 dimensional CNC cut façade profiles, Seamless acoustic ceilings, Floor and lime-based interior wall plasters.

Completed:
2016
Architect:
Wilford Schupp Architekten, Stuttgart
Building Owner:
Sto SE & Co. KGaA
Products:
StoVentec ARTline Invisible, StoVentec Glass, StoVentec R, StoColor Dryonic®, StoSilent Distance
Material details:
Ventilated rainscreen cladding facade with photovoltaic modules,Ventilated rainscreen cladding facade with seamless rendered surface, Suspended acoustic system made of expanded glass granulate boards
Photos:
Martin Baitinger, Böblingen

Project Location

Contact your local expert

Please check your input and try again
Thank you for your message!
You will be contacted by one of our team shortly.

We are Sto, how can we help you?

  • Keri Tolar
    Keri Tolar USA, Sto Corp
  • Wei Zhuang
    Wei Zhuang Sto China
  • Isabel Carriço
    Isabel Carriço Sto Headquarters
  • TaegGyu Jang
    TaegGyu Jang Sto Korea
  • Manuel Martino
    Manuel Martino Sto Spain
  • Valery Khogai
    Valery Khogai Sto Russia

Global presence. Local knowledge.
Feel free to contact us.

RIGHT OFFCANVAS AREA